Landelijke promotie

Voor en tijdens de actieperiode is Actie Kerkbalans volop aanwezig op social media. Met advertenties en berichten op Facebook, Twitter en Instagram promoten we de actie en roepen we mensen op te geven voor hun eigen lokale kerk. U ziet een aantal voorbeelden van deze posts hieronder. Met hulp van gespecialiseerd bureau Ivy Digital Marketing zorgen we ervoor dat de posts te zien zijn voor een grote groep mensen met een christelijke/kerkelijke achtergrond.

Als lokale kerk bent u volledig vrij om deze berichten te delen op uw eigen socialmedia-kanalen. Graag zelfs, want met elkaar kunnen we veel meer mensen bereiken. Zorg er daarom voor dat u Actie Kerkbalans volgt op Facebook en/of Twitter. Door onze berichten vervolgens te delen of een ‘re-tweet’ te plaatsen, kunt u op uw beurt uw eigen volgers heel eenvoudig informeren en betrekken.

Zelf promoten

Natuurlijk kunt u Actie Kerkbalans ook zelf promoten via de socialmedia-kanalen van uw lokale kerk of parochie. In aansprekende posts kunt u uw volgers laten weten dat de actie er weer aankomt en hen oproepen te geven. Hiervoor kunt u gebruikmaken van voorbeeldposts die wij beschikbaar stellen. Deze worden elk jaar vernieuwd en toegevoegd aan de ‘downloads’ op deze site. Via onderstaande buttons kunt u het geheel ook direct downloaden:

Tips voor het promoten van Actie Kerkbalans op social media

Mooi van eigen promotie is dat u de teksten die u als beschrijving aan een post meegeeft, kunt personaliseren. We helpen u op weg met een aantal tips.

1. Bedenk goed wat u wilt delen

Kijk naar uw volgers op social media en vraag u af welke informatie voor hen interessant is. Net als bij een wervende brief, geldt ook hier dat concrete informatie over de eigen kerk het meest wordt gewaardeerd. Communiceer bijvoorbeeld helder over de doelen waar uw kerk de inkomsten uit Actie Kerkbalans voor nodig heeft. Want mensen geven sneller wanneer ze weten waarvoor ze geven.

2. Neem hashtags op in uw beschrijving

Hashtags zijn belangrijk om met uw bericht meer likes of volgers te krijgen. Een hashtag is een trefwoord gemarkeerd met het hash-symbool (#) die helpt om inhoud op social media te organiseren en beter vindbaar te maken. Er zijn voor Actie Kerkbalans een aantal hashtags die we standaard of heel regelmatig gebruiken, zoals: #actiekerkbalans #kerkbalans #samenkerkzijn #doemee en #actie.

3. Vraag kerkleden de posts te delen

Het mooie van social media is dat een bericht met één klik gedeeld kan worden en zo veel mensen kan bereiken. Moedig kerkleden daarom aan om uw posts over Actie Kerkbalans te delen. Doe dit bijvoorbeeld tijdens of na afloop van een dienst of viering, met een oproep in het parochie- of kerkblad of in een digitale nieuwsbrief. Ook in de beschrijving bij een post zelf kunt u de lezer vragen om het betreffende bericht te delen.

4. Gebruik ijkmomenten rondom uw actie

Naast de voorbeeldposts kunt u ook eigen posts plaatsen, bijvoorbeeld op belangrijke momenten voorafgaand of tijdens de actieperiode. Deel bijvoorbeeld een leuke foto van het uitrollen van de rode loper of van het startmoment. Of maak een leuke groepsfoto van uw vrijwilligers en kondig daarmee aan dat kerkleden één van deze mensen aan de deur kunnen verwachten.