Actie Kerkbalans ondersteunt lokale kerken en parochiën om aanvullende wervingskanalen in te zetten en zo de opbrengst te verhogen. Stel de geefvraag voor uw lokale kerk bijvoorbeeld per mail of via apps. Op onderstaande pagina’s gaan we uitgebreid in op al deze verschillende mogelijkheden. Zo kan de digitale werving voor Actie Kerkbalans optimaal worden benut.

Werving via emailing | Social media | Geven met apps | QR-codes

1. Werving via e-mail

E-mails zijn niet weg te denken uit ons dagelijkse leven. Bijna iedereen heeft de beschikking over een e-mailadres en leest regelmatig zijn of haar mail. Om die reden is dit een perfect middel om veel potentieel geïnteresseerden te bereiken en van informatie te kunnen voorzien.
Lees meer

2. Werving via social media

Social media is een laagdrempelige en efficiënte manier om de werving voor Actie Kerkbalans extra kracht bij te zetten. Online kanalen als Facebook, Twitter en Instagram kunnen uw lokale kerk enorm helpen om aandacht te vragen voor uw actie. Maar, hoe vult u dat in? We helpen u graag op weg, zodat we samen zoveel mogelijk mensen bereiken.
Lees meer

3. Geven met apps

Online betalen en geven is inmiddels heel gewoon in onze samenleving, en wordt ook steeds vaker ingezet in de kerk. Er zijn speciaal voor kerken en parochies verschillende apps ontwikkeld die het heel gemakkelijk maken een online betaling te doen. Zo wordt geven nog laagdrempeliger. Actie Kerkbalans werkt samen met verschillende app-aanbieders. We zetten de opties voor u op een rij en maken u wegwijs.
Lees meer

4. Laagdrempelig doneren met QR-codes

Ook zonder specifieke kerkapps is het mogelijk mensen laagdrempelig met hun telefoon een donatie te laten doen, namelijk met een QR-code. Deze codes zijn te scannen met de camera van de telefoon en verwijzen mensen binnen no-time door naar een (complexe) URL. Zo kan de digitale werving van Actie Kerkbalans in een stroomversnelling raken.
Lees meer