De kalender: Uw stappenplan in de voorbereidingen

Wij ondersteunen u graag bij alle voorbereidingen voor Actie Kerkbalans. De kalender is hier een mooi hulpmiddel voor. Uw stappenplan in de voorbereiding voor Actie Kerkbalans. In dit document staan per maand de voorbereidingen en acties beschreven. De kalender voor 2023 is vanaf nu te downloaden.

Februari 2023

1. Koppel terug over de actie aan uw kerkleden

Blik in een artikel in het parochie- of kerkblad terug op de Actie Kerkbalans. Hoe is het gegaan, wat zijn eerste resultaten? Dit bericht kan natuurlijk ook gedeeld worden op de website en social media.

2.Sluit de actie tijdens een gezamenlijk en gezellig moment af met de vrijwilligers

Plan een bedank- en evaluatiemoment in met de vrijwilligers. Inventariseer of zij nog pastorale vragen hebben meegekregen bij het langsbrengen van de brieven en/of het ophalen van de formulieren.

Maart 2023

1. Stuur een herinnering

Stuur een herinneringsbrief of -mail naar kerkleden die in de actieperiode nog geen toezegging hebben gedaan. Attendeer ze nogmaals op de Actie Kerkbalans en waarom hun bijdrage zo belangrijk is. We helpen u op weg met een voorbeeldbrief.

Bekijk de voorbeeldbrief

2. Houd Actie Kerkbalans onder de aandacht

Ook nĂ¡ de actieperiode is het belangrijk aandacht te blijven besteden aan Actie Kerkbalans. Zo blijft het leven. Daarnaast blijkt uit een onderzoek dat Actie Kerkbalans in 2022 uitvoerde, dat kerkleden het waarderen op de hoogte gehouden te worden over waar hun bijdrage aan de Actie voor wordt gebruikt. Communiceer daarom transparant over hoe uw parochie of gemeente het geld wil gaan besteden. Wellicht kunt u ook dit moment gebruiken om kerkleden te laten nadenken over de mogelijkheid om Actie Kerkbalans op te nemen in hun testament. Zo laten zij na aan de kerk van morgen!

Bekijk het voorbeeldbericht