De kalender: Uw stappenplan in de voorbereidingen

Wij ondersteunen u graag bij alle voorbereidingen voor Actie Kerkbalans. De kalender is hier een mooi hulpmiddel voor. Uw stappenplan in de voorbereiding voor Actie Kerkbalans. In dit document staan per maand de voorbereidingen en acties beschreven. Download de volledige kalender als pdf of scroll naar beneden voor de stappen per maand.

Download de kalender

Maart 2022

1. Stuur een herinnering

Stuur een herinneringsbrief of -mail naar kerkleden die in de actieperiode nog geen toezegging hebben gedaan. Attendeer ze nogmaals op de Actie Kerkbalans en waarom hun bijdrage zo belangrijk is. We helpen u op weg met een voorbeeldbrief. Bekijk de voorbeeldbrief.

2. Houd Actie Kerkbalans onder de aandacht

Het is belangrijk Actie Kerkbalans het hele jaar door onder de aandacht te houden. Zorg dat in het kerkblad, de nieuwsbrief en op de website standaard een banner of advertentie van de Actie staat. Laat de banner op uw website linken naar informatie over hoe mensen hun bijdrage kunnen overmaken.

Download de gratis banners en advertenties

April/Mei 2022

1. Koppel terug over het resultaat

Communiceer in een artikel in het parochie- of kerkblad over het eindresultaat van de Actie Kerkbalans. Hoe is het gegaan? Wat zijn de uiteindelijke resultaten? Valt dit mee of tegen? Dit bericht kan natuurlijk ook gedeeld worden op de website en op social media.

Bekijk de voorbeeldtekst