• zaterdag 15 januari tot zaterdag 29 januari: Actie Kerkbalans 2022

September 2021

1. Tel uw kerkleden

Hoeveel kerkleden wilt u bereiken met de Actie Kerkbalans? Door te tellen weet u hoeveel materialen u nodig hebt. Maak voor deze telling gebruik van de parochie- of gemeenteadministratie en kijk vooral ook even naar de aantallen van de afgelopen actie.

2. Kies de materialen

Folders, posters, enveloppen: in de webshop staan allerlei materialen
klaar om uw Actie Kerkbalans te ondersteunen. Bedenk vast hoe uw
mailing, bijvoorbeeld envelop, brief en folder, eruit komt te zien.
Zo kunt u tijdig – uiterlijk in oktober – de juiste materialen bestellen.
Het is ook mogelijk actiematerialen op maat te laten maken.

3. Bepaal de doelgroepen

Een boodschap die is afgestemd op iemands persoonlijke situatie, werkt altijd het beste. Bedenk daarom welke groepen kerkleden u wilt bereiken. Bijvoorbeeld: trouwe gevers, nieuwkomers, jongeren of ouders van dopelingen, communicantjes en vormelingen. Selecteer per doelgroep de juiste adressen uit de parochie- of gemeenteadministratie.

4. Stel een conceptbrief op

Maak een concept van de brief waarmee u kerkleden gaat vragen bij te dragen aan de Actie Kerkbalans. In deze brief staat het doel van uw Actie centraal, zodat voor de lezer heel helder is waar het geld voor nodig is. Bijvoorbeeld: het kerkgebouw, het pastoraat, het kinderwerk of een specifiek jongerenproject. Hoe urgenter en concreter, hoe beter! Er staan verschillende voorbeeldbrieven voor u klaar.
.
TIP: richt de brief aan mensen persoonlijk, dat maakt het appél sterker. Maak de brief aansprekend met foto’s uit de beeldbank

5. Plaats een herinnering in het kerkblad

Terwijl we de Actie Kerkbalans 2022 opstarten, ronden we de Actie 2021 af. Stuur een artikel naar de redactie van het parochie- of kerkblad om kerkleden te herinneren aan de laatste Actie Kerkbalans. Een voorbeeld-artikel en bijpassend beeld staan voor u klaar. Ga naar het artikel

6. Stuur een herinnering aan niet-betalers

Stuur een herinnering naar mensen die voor de Actie 2021 nog niet hebben gegeven. Dit kan per mail of per post. We helpen u op weg met een voorbeeld.

7. Meld u aan voor een workshop

Op verschillende plekken in het land geeft Actie Kerkbalans workshopavonden over het organiseren van de Actie Kerkbalans. Ook bij u in de buurt. Leuk én leerzaam. Meld u vandaag nog aan!
.
In de Rooms-Katholieke Kerk organiseren ook sommige bisdommen bijeenkomsten of webinars over het voeren van Actie Kerkbalans.
Kijk daarvoor op de website van uw eigen bisdom.

Oktober 2021

1. Werven nieuwe bezorgers

Dit als opvulling van de ontstane vacatures en mogelijk ook als aanvulling op het aantal bestaande bezorgers.

2. Informeren bestaande bezorgers

Laat hen weten hoe blij u bent dat zij ook dit jaar weer meedoen met Actie Kerkbalans. En vertel wat dit jaar het doel van de actie is en wat er van hen wordt verwacht.

3. Bestelde Kerkbalansmaterialen

Houd u rekening met de besteltermijnen. Uiterlijk in oktober besteld betekent levering in de eerste weken van december. Later bestellen betekent ook later geleverd, en in december besteld betekent dat levering vóór aanvang de actie meestal nog wel lukt maar niet meer kan worden gegarandeerd.

Stappenplan downloaden

Wij ondersteunen u graag bij alle voorbereidingen voor Actie Kerkbalans. Het Stappenplan is hier een mooi hulpmiddel voor. In dit document staan per maand de voorbereidingen en acties beschreven. U kunt het document hier downloaden.