De kalender: Uw stappenplan in de voorbereidingen

Wij ondersteunen u graag bij alle voorbereidingen voor Actie Kerkbalans. De kalender is hier een mooi hulpmiddel voor. Uw stappenplan in de voorbereiding voor Actie Kerkbalans. In dit document staan per maand de voorbereidingen en acties beschreven. De kalender voor 2024 is vanaf nu te downloaden.

September 2023

1. Tel uw kerkleden

Hoeveel kerkleden wilt u bereiken met de Actie Kerkbalans? Door te tellen weet u hoeveel materialen u nodig hebt. Maak voor deze telling gebruik van de parochie- of gemeen-teadministratie en kijk vooral ook even naar de aantallen van de afgelopen actie.

2. Bepaal de doelgroepen

Een boodschap die is afgestemd op iemands persoonlijke situatie, werkt altijd het beste. Bedenk daarom welke groepen kerkleden u wilt be-reiken. Bijvoorbeeld: trouwe gevers, nieuwkomers, jongeren of ouders van dopelingen, communicantjes en vormelingen. Selecteer per doel-groep de juiste adressen uit de parochie- of gemeente-administratie.

3. Bepaal uw kanalen

U kunt kerkleden op verschillende manieren bereiken om hen te vragen om een bijdrage voor Actie Kerkbalans. Naast de traditionele brief kunt u er ook voor kiezen de telefoon, e-mail en social media in te zetten. Wat sluit het beste aan bij uw kerkleden?

5. Stel een conceptbrief op

Maak een concept van de brief of e-mail waarmee u kerkleden gaat vragen bij te dragen aan de Actie Kerkbalans. In dit bericht staat het doel van uw Actie centraal, zodat voor de lezer heel helder is waar het geld voor nodig is. Bijvoorbeeld: het kerkgebouw, het pastoraat, het kinderwerk of een specifiek jongeren-project. Hoe urgenter en concreter, hoe beter! Er staan verschillende voorbeeldbrieven voor u klaar. Bekijk de voorbeeldbrieven op de site onder Downloads > Brieven.

TIP: richt de brief aan mensen persoonlijk, dat maakt het appél sterker. Maak de brief aansprekend met foto’s uit de beeldbank.

6. Stuur een herinnering aan niet-betalers

Stuur een herinnering naar mensen die voor de Actie 2023 wel een toezegging hebben gedaan, maar nog niet hebben gegeven. Dit kan per mail, per post of per telefoon. We helpen u op weg met een voorbeeld.

Bekijk de voorbeeldherinnering of het belscript.