50 Jaar Actie Kerkbalans: vraag de speciale jubileum erepenning aan voor uw  Kerkbalans vrijwilliger(s)!

Actie Kerkbalans bestaat dit jaar 50 jaar! Daar gaan we ook in de campagne voor 2024 volop aandacht voor vragen! Omdat Actie Kerkbalans niet kan bestaan zonder al die vrijwilligers die de actie in hun eigen lokale gemeente of parochie tot een succes maken, willen we vooral hen in het zonnetje zetten.

Daarom bieden wij u de gelegenheid om een erepenning aan te vragen voor uw vrijwilligers! Waardering en erkenning voor hun inzet: dat is waar de erepenning symbool voor staat. Vaak zien vrijwilligers hun taak in en voor de kerk als iets vanzelfsprekends. Maar dat is het niet. Reden genoeg om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten! Want zonder vrijwilligers, geen Actie Kerkbalans.

Wie komt er in aanmerking voor een erepenning?
Vrijwilligers die zich al jarenlang  inzetten voor Actie Kerkbalans, komen in aanmerking voor de erepenning. Dat kan tien jaar zijn, vijftien jaar of meer. Zij ontvangen de erepenning voor hun jarenlange inzet voor de kerk van morgen! – Ook beginnende vrijwilligers maken kans. Wie met opvallend veel enthousiasme, creativiteit en een grote inzet zich sterk maakt voor Actie Kerkbalans, kan een erepenning krijgen bij wijze van aanmoediging. Zo iemand maakt een goed begin met hopelijk nog heel veel jaren van vrijwillige inzet voor de boeg.

Hoe kunt u de erepenning(en) aanvragen?
De erepenning kan aangevraagd worden via onderstaand formulier. U kunt in dit formulier ook aangeven of u het leuk vindt wanneer wij vanuit Actie Kerkbalans de erepenning aan uw vrijwilligers komen uitreiken. Let op: vul het formulier zo snel mogelijk want de erepenningen kunnen worden aangevraagd  tot en met 30 november 2023.

Maak er een feestje van
Van het uitreiken van de erepenning kunt u een bijzonder moment maken! Combineer het bijvoorbeeld met het startmoment voor de vrijwilligers, of het uitrolmoment van Actie Kerkbalans voor de hele parochie of gemeente. De uitreiking van de erepenningen levert ook mooie nieuwswaarde op! Nodig daarom de lokale media uit om de uitreiking mee te maken en zo de ‘winnaars’ bekend te maken, maar ook in het nieuws te brengen dat Actie Kerkbalans is gestart.

Let op: het idee is dat de ontvanger van de erepenning niet van te voren weet dat hij of zij deze krijgt. Het moet dus geheim blijven.

Bestellen van de erepenningen kon tot en met 30 november 2023. Bestellen kan nu niet meer.