Makkelijk en snel

Steeds meer mensen maken gebruik van een QR-code; een snelle en makkelijke manier om een betaling te doen. En daarom een mooie kans voor Actie Kerkbalans! Door deze betaalmethode aan te bieden, verlaagt u de drempel voor kerkgangers om te geven.

Hoe werkt een QR code?

Een QR-code is een soort streepjescode, maar dan met blokjes. De code is te scannen met een speciale app of met de camera van een smartphone. De QR-code bevat een webadres en door de code te scannen, wordt deze webpagina automatisch geopend.

Om een donatie aan Actie Kerkbalans over te maken via een QR-code, moet deze eerst gekoppeld worden aan de gegevens van uw lokale kerk of parochie

Onderstaande aanbieders helpen u graag op weg bij het gebruik van QR-codes:

KerkAccept

QR code kerkAccept

KerkAccept is een nieuwe vorm van betalen voor kerken; het biedt een alternatief voor de acceptgiro.

Met behulp van kerkAccept kan een betaalverzoek per e-mail of brief worden verstuurd naar gemeenteleden. Naast een QR-code en een betaallink, voor betaling via iDEAL, biedt kerkAccept in de betaalinstructie ook het IBAN en een betalingskenmerk. Hierdoor kunnen kerkleden er ook voor kiezen via internetbankieren of een overschrijfformulier een handmatige overschrijving te doen.

Het door leden te betalen bedrag wordt door de administrateur bepaald op basis van een toezegging, een vast bedrag of een vrij te bepalen bedrag. Hierdoor is kerkAccept heel geschikt voor Actie Kerkbalans.

KerkAccept voorziet in een de koppeling met de bijdragenadministratie van de gemeente. Hierdoor worden betalingen automatisch op lid-niveau verwerkt, waardoor het handmatig verwerken van ontvangsten verleden tijd is.

Kosten
KerkAccept is kosteloos te gebruiken voor alle kerken. Ook worden er geen percentages afgedragen en er is geen sprake van ontwikkel- en abonnementskosten. Net als bij andere betaalwijzen zijn er aan kerkAccept wel transactiekosten verbonden van 0,15 cent (inclusief 21% btw) per geslaagde transactie. Om de kosten voor de kerk zo laag mogelijk te houden, kan kerkAccept zo worden ingericht dat de transactiekosten worden meegenomen in de gift van het lid. Wanneer u hiervoor kiest, is het gebruik van kerkAccept voor de kerk volledig kosteloos.

Deze app is in ontwikkeling en komt binnenkort beschikbaar.

Interesse in kerkAccept? U kunt zich vrijblijvend aanmelden via www.kerkaccept.nl. U wordt dan verder geïnformeerd over de stappen die genomen moeten worden.

Donkey Mobile

U bent gewend om voor Actie Kerkbalans met een brief langs de deuren te gaan. Maar een groeiende groep mensen geeft via de smartphone. Dankzij de slimme QR-code van Donkey Mobile zet u op de brief (en op iedere andere plek die u maar wilt, zoals in het kerkblad) een directe link naar het digitale geven. Zo kunnen mensen die het liefste via papier geven, dat blijven doen én biedt u mensen met een voorkeur voor digitaal tegelijk een makkelijke en gebruiksvriendelijke manier om online te geven. Administratief sluiten beide naadloos op elkaar aan, want het is automatisch gekoppeld aan LRP. Als u eenmaal de match met LRP hebt gemaakt, hoeft u de toezeggingsgegevens daarna niet meer handmatig in te voeren. Doordat u de geschreven toezeggingen niet meer hoeft over te schrijven naar de bank, heeft digitaal geven zo ook in het kader van vrijwilligersbelasting een mooie meerwaarde.

Interesse in Donkey Mobile? Kijk hier voor meer informatie. Bekijk hier een instructievideo voor Actie Kerkbalans.