QR-codes zijn een belangrijk onderdeel geworden van de digitale wereld. Een QR-code is een soort streepjescode, maar dan met blokjes. De code is te scannen met de camera van een smartphone, waarna de betreffende webpagina automatisch wordt geopend. De code bevat een link die u zelf kunt invoeren. Zo kunt u mensen in een paar seconden terecht laten komen bij een (complexe) URL.

Online geven via een fysieke brief

Via een QR-code kunt u online geven heel goed combineren met een fysieke brief. Zo brengt u (voor bepaalde doelgroepen) het beste van twee werelden samen: wel de persoonlijke aandacht bij het bezorgen van de brief, maar ook de mogelijkheid om snel en gemakkelijk online te geven.

U kunt met de QR-code verwijzen naar een algemene webpagina, waar leden vervolgens zelf hun gegevens invullen. Maar ook een unieke QR-code is mogelijk, waarbij de link is gekoppeld aan de betreffende persoon en de administratie. Daar is dan een speciale koppeling voor nodig. Onderstaande aanbieders helpen u graag op weg:

Let op: Voor parochies die gebruik willen maken van QR-codes van de Rabobank voor de ontvangst van kerkbijdragen, collectes of kaarsengelden of daar in de toekomst gebruik van gaan maken: u kunt hiervoor ondersteuning aanvragen bij de helpdesk van IPAL, om de gewenste boekhoudkundige verwerking in Exact Online automatisch en correct te laten plaatsvinden. Inschakeling van een derde partij is dan niet nodig.

KerkAccept

QR code kerkAccept

Met behulp van kerkAccept kan een betaalverzoek met een QR-code (of link) worden verstuurd naar gemeenteleden. Naast een QR-code biedt kerkAccept in de betaalinstructie ook het IBAN en een betalingskenmerk. Hierdoor kunnen kerkleden er ook voor kiezen via internetbankieren of een overschrijfformulier een handmatige overschrijving te doen.

Het door leden te betalen bedrag wordt door de administrateur bepaald op basis van een toezegging, een vast bedrag of een vrij te bepalen bedrag. Hierdoor is kerkAccept heel geschikt voor Actie Kerkbalans.

KerkAccept voorziet in een de koppeling met de bijdragenadministratie van de gemeente. Hierdoor worden betalingen automatisch op lid-niveau verwerkt, waardoor het handmatig verwerken van ontvangsten verleden tijd is.

KerkAccept is kosteloos te gebruiken voor alle kerken. Ook worden er geen percentages afgedragen en er is geen sprake van ontwikkel- en abonnementskosten. Net als bij andere betaalwijzen zijn er aan kerkAccept wel transactiekosten verbonden van 0,15 cent (inclusief 21% btw) per geslaagde transactie. Om de kosten voor de kerk zo laag mogelijk te houden, kan kerkAccept zo worden ingericht dat de transactiekosten worden meegenomen in de gift van het lid. Wanneer u hiervoor kiest, is het gebruik van kerkAccept voor de kerk volledig kosteloos.

Ga naar de site van kerkAccept.nl.

Donkey Mobile

Dankzij de slimme QR-code van Donkey Mobile zet u op de brief (en op iedere andere plek die u maar wilt, zoals in het kerkblad) een directe link naar het digitale geven. Zo kunnen mensen die het liefste via papier geven, dat blijven doen én biedt u mensen met een voorkeur voor digitaal tegelijk een makkelijke en gebruiksvriendelijke manier om online te geven. Administratief sluiten beide naadloos op elkaar aan, want het is automatisch gekoppeld aan de ledenadministratie (het LRP).

Ga naar de site van Donkey Mobile

Appostel

Uw toezegging en bijdrage aan de Actie Kerkbalans doet u eenvoudig via Appostel.

Met Appostel kunt u ook gemakkelijk gebruik maken van diverse QR-codes:

  1. iDEAL-QR-code: deze kan bijvoorbeeld op een brief, kerkbode, mail of website worden geplaatst. Gemeenteleden kunnen direct hun gift overmaken.
  2. Gepersonaliseerde QR-code: deze kan op een brief worden gezet. Door de QR-code te scannen komt het gemeentelid op een persoonlijk toezeggingsformulier, dat direct gekoppeld is aan de ledenadministratie.
  3. Verwijzende QR-code: gemeentelid wordt via deze QR-code (op een mail, brief, presentatie of kerkbode) doorverwezen naar de speciale webpagina Actie Kerkbalans op uw eigen website.

 

Meer informatie staat op www.appostel.nl