Actie Kerkbalans opent de webshop

Actie Kerkbalans opent de webshop


Goed nieuws, de webshop van Actie Kerkbalans is open! Vanaf maandag 26 september kunnen kerkrentmeesters vanuit heel Nederland alle materialen voor de Actie Kerkbalans 2023 online bekijken en bestellen. Met de kant-en-klare folders en enveloppen brengen lokale kerken hun lokale Actie goed en herkenbaar onder de aandacht. Ook promotiemateriaal, zoals spandoeken, vlaggen, posters en stickers, zijn in de webshop te vinden. Materialen zijn daarnaast eenvoudig op maat te laten maken voor de eigen kerk.

Geef vandaag voor de kerk van morgen
De slogan ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’ staat centraal in alle communicatie- en promotiematerialen. De kerken in Nederland willen namelijk niet alleen nu, maar zeker ook in de toekomst van waarde zijn en blijven voor mensen die verbinding en verdieping zoeken. In de fotografie staan verschillende generaties centraal, om te benadrukken dat de kerk gastvrij en uitnodigend wil zijn voor jong en oud. Kerkleden zijn gefotografeerd binnen de kerk, want na lastige jaren mogen parochies en gemeentes dit jaar weer fysiek samenkomen om God en elkaar te ontmoeten. Juist dat samen kerkzijn heeft voor kerkleden veel waarde.

Concrete vervolgstappen
Wat betekent het openen van de webshop voor kerkrentmeesters en organisatoren van de Actie Kerkbalans?

  • Zij kunnen vanaf maandag 26 september, terecht in de webshop.
  • Daar kunnen zij de materialen inzien en bedenken welke hiervan zij willen inzetten om de Actie Kerkbalans in hun kerk te ondersteunen.
  • Vervolgens kunnen zij tijdig – uiterlijk medio oktober – de juiste materialen bestellen.

Actiematerialen op maat
Organisatoren kunnen er ook voor kiezen om in een eigen stijl te communiceren over de Actie Kerkbalans 2023. Zij kunnen de tekst en het beeld op de kant-en-klare folder en envelop heel eenvoudig zelf aanpassen. Zo zorgen zij ervoor dat materialen heel herkenbaar zijn als uitingen van de eigen parochie of gemeente. Die benadering op maat spreekt meer aan dan algemene teksten.