Kathedraal Rotterdam houdt rode loper moment Kerkbalans

Bericht uit Bisdom Rotterdam 

De HH. Laurentius & Elisabeth Kathedraal organiseerde op zondag 24 januari een startmoment voor de actie Kerkbalans. Aan het eind van de eucharistieviering, waarin plebaan Hagen celebrant was, werden enkele vrijwilligers naar voren gevraagd en bedankt. Samen met andere vrijwilligers bezorgden ze de afgelopen periode meer dan 2.000 Kerkbalans enveloppen bij parochianen.

Die parochianen ontvingen een brief waarin de kathedrale parochie uitlegt: “Tot nu toe deden we kleinschalig mee met de actie Kerkbalans. De vele kerkgangers hielden via hun gift bij de collecte de kerk financieel op peil. Maar door corona mogen er nu slechts dertig kerkgangers komen en zo zijn de inkomsten sterk gedaald. Dus doen we dit jaar volop mee met de actie Kerkbalans. Doet u ook mee?” Meedoen is eenvoudig legt de parochie uit en kan online via de website kathedraalrotterdam.nl.

Tijdens het startmoment in de kathedraal vertelt plebaan Hagen: “Vandaag hebben we een loper gekregen met de tekst: Geef vandaag voor de kerk van morgen. Behalve deze loper hadden we al andere lopers, namelijk de vrijwilligers die het parochieblad en de brief voor de actie Kerkbalans bij de mensen thuis hebben bezorgd.” De plebaan bedankt hen en alle andere vrijwilligers: “De inzet die we samen leveren voor de gemeenschap bouwt de gemeenschap mee op. Deze loper is mooi. Maar het andere lopen, dat wij samen doen voor de actie Kerkbalans, drukt uit dat we samen Kerk zijn, gemeenschap zijn en het lichaam van Christus vormen.”