Katholiekleven.nl publiceert video over landelijke start 50 jaar Actie Kerkbalans

Katholiekleven.nl, het videokanaal van de Rooms-Katholieke Kerk, publiceert een video over de landelijke start van Actie Kerkbalans die op 10 januari plaatsvond in Utrecht. Actie Kerkbalans viert in 2024 haar 50-jarig bestaan door onder meer vele vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dat gebeurde op landelijk niveau, maar ook gingen er speciale Actie Kerkbalans-busjes het land in om erepenningen uit te delen aan vele vrijwilligers.

De video van katholiekleven.nl brengt dit in beeld. Hans Zuijdwijk, voorzitter van de interkerkelijke Commissie Geldwerving (ICG), het bestuur van Actie Kerkbalans, legt voor de camera uit dat zonder vrijwilligers de kerken eigenlijk niets kunnen doen. Vandaar dat juist zij bij 50 jaar Actie Kerkbalans centraal staan. De voorzitter reikte op 10 januari aan drie erevrijwilligers de erepenning uit.

Vanaf de persconferentie in Utrecht wordt in de video een van de busjes het land in gevolgd naar Boxmeer. Daar ontvangt een vrijwilliger uit handen van bisschop De Korte van bisdom ’s-Hertogenbosch een erepenning. Kijk de video over 50 jaar Actie Kerkbalans: