Er zijn speciaal voor kerken en parochies verschillende apps ontwikkeld die het heel gemakkelijk maken een online betaling te doen. Deze apps worden in veel kerken al gebruikt rond de collecte. In de actieperiode van Actie Kerkbalans kunnen de apps zo ingericht worden dat Actie Kerkbalans goed zichtbaar is als doel om aan te geven. Via de apps is een gift aan Actie Kerkbalans letterlijk met een paar kliks gedaan.

 

Aanbieders
Actie Kerkbalans werkt samen met verschillende app-aanbieders. Onderstaande aanbieders ontwikkelen apps die speciaal ontwikkeld zijn voor kerken. Hierin is vaak een koppeling te leggen met de ledenadministratie. De aanbieders helpen u graag op weg bij het inrichten van de app voor uw lokale parochie of gemeente. Daarvoor kunt u rechtstreeks contact met hen opnemen (zie de betreffende websites). De kosten die dit met zich meebrengt, hebt u in korte tijd terugverdiend door een hogere opbrengst.

Donkey Mobile

Donkey Mobile maakt het mogelijk giften aan de kerk via de app over te maken, op een heel gebruiksvriendelijke manier. Er is een koppeling mogelijk met de Leden Registratie Protestantse Kerk (LRP). Deze manier van online geven is goed te combineren met bijvoorbeeld aandacht voor Actie Kerkbalans via een brief (met QR-code) of met een link op de site of in e-mails.

Ga naar de site van Donkey Mobile

Appostel

Met de app Appostel regelt u uw financiële kerkzaken handig vanuit één omgeving. Zo ook de toezeggingen voor Actie Kerkbalans. Vervolgens kan dit gekoppeld worden aan de Leden Registratie Protestantse Kerk (LRP) of Scipio, zodat het automatisch verwerkt wordt. Samen met Appostel abonneert u zich ook op SKG Collect. Naast de Appostel app heeft u, zonder extra kosten, ook de beschikking over uw eigen kerkelijke webwinkel.

Ga naar de site van Appostel

Scipio

Ook Scipio biedt een pakket voor de leden- en bijdrageregistratie van de kerk. Binnen deze app kunnen gemeenteleden de toezegging voor Kerkbalans doorgeven. Door de één-op-één koppeling met Scipio Online worden deze toezeggingen direct verwerkt in het leden- en bijdrageregistratie pakket van de kerk. Ook de betaling kan vervolgens gemakkelijk online worden gedaan.

Ga naar de site van Scipio

Givt

Ook de Givt-app maakt online geven eenvoudig. U kunt uw gemeente of parochie op laten nemen tussen de vele organisaties binnen de app. Vervolgens kunnen kerkleden de kerk in de app selecteren en er eenvoudig aan doneren. Het is geschikt voor alle kerken en stromingen, met weinig of veel leden.

Ga naar de site van Givt