Maak geven makkelijk met online kerkelijke apps

Online betalen en geven is inmiddels heel gewoon in onze samenleving, en wordt ook steeds vaker ingezet in de kerk. Er zijn speciaal voor kerken en parochies verschillende apps ontwikkeld die het heel gemakkelijk maken een online betaling te doen. Zo wordt geven nog laagdrempeliger. Actie Kerkbalans werkt samen met verschillende app-aanbieders. We zetten de opties voor u op een rij en maken u wegwijs.

 

Laagdrempelig geven
Actie Kerkbalans werkt samen met verschillende app-aanbieders die het gevers heel makkelijk maken een betaling te doen. Zo zorgen we ervoor dat Actie Kerkbalans in de actieperiode binnen deze apps goed zichtbaar is als doel om aan te geven. Via de apps is een gift aan Actie Kerkbalans letterlijk met een paar kliks gedaan. En het opzetten van zo’n online geefmogelijkheid is minder moeilijk dan u misschien denkt.

Verschillende apps
Er zijn verschillende apps die speciaal ontwikkeld zijn voor kerken en parochies.

Donkey Mobile

U bent gewend om voor Actie Kerkbalans met een brief langs de deuren te gaan. Maar een groeiende groep mensen geeft via de smartphone. Dankzij de slimme QR-code van Donkey Mobile zet u op de brief (en op iedere andere plek die u maar wilt, zoals in het kerkblad) een directe link naar het digitale geven. Zo kunnen mensen die het liefste via papier geven, dat blijven doen én biedt u mensen met een voorkeur voor digitaal tegelijk een makkelijke en gebruiksvriendelijke manier om online te geven. Administratief sluiten beide naadloos op elkaar aan, want het is automatisch gekoppeld aan LRP. Als u eenmaal de match met LRP hebt gemaakt, hoeft u de toezeggingsgegevens daarna niet meer handmatig in te voeren. Doordat u de geschreven toezeggingen niet meer hoeft over te schrijven naar de bank, heeft digitaal geven zo ook in het kader van vrijwilligersbelasting een mooie meerwaarde.

Interesse in Donkey Mobile? Kijk hier voor meer informatie. Bekijk hier een instructievideo voor Actie Kerkbalans.

Heeft uw gemeente nog geen kerk app van Donkey Mobile?
Dan kunt u gemakkelijk een app aanvragen. Binnen tien dagen na tekenen kunt u uw eigen kerk-app met uw logo en naam in de Appstores hebben.
Heeft uw gemeente al een kerk app van Donkey Mobile? Zie dan onderstaand stappenplan: 

1. Login in het online beheersysteem (de Donkey Stable)

Om inzamelingsacties te starten moet u inloggen in de Donkey Stable. De hoofd beheerder van uw kerk app beheert dit account of kan meerdere beheerders accounts aanvragen.
Ga naar de Donkey Stable

2. Activeer de koppeling met LRP

Volgende stap is de koppeling te maken met LRP. Dit doet u deels in de Donkey Stable en door in te loggen bij LRP. Met de handleiding van Donkey Mobile wordt u hierin stap voor stap begeleidt.
Handleiding

3. Start uw Actie Kerkbalans vanuit de Stable

Vanuit de Donkey Stable kunt u nu een inzamelingsactie starten en deze koppelen aan het Actie Kerkbalans fonds in LRP. Zo worden de donaties die via de app gedaan worden automatisch in LRP geregistreerd en worden periodieke donaties automatisch in uw incasso batches vanuit LRP meegenomen. Zo heeft u geen werk meer aan handmatig toezeggingen overnemen in LRP! Klaar voor de start!

Scipio

Scipio biedt een pakket voor de leden- en bijdrageregistratie van de kerk. Binnen deze app kunnen gemeenteleden de toezegging voor Kerkbalans doorgeven. Door de 1:1 koppeling met Scipio Online worden deze toezeggingen direct verwerkt in het leden- en bijdrageregistratie pakket van de kerk. Daarnaast bieden we de gemeenten de mogelijkheid om Kerkbalans via de eigen website aan te bieden. Het grote voordeel hiervan is dat de actie kerkbalans volledig in de huisstijl van de eigen kerk kan plaatsvinden.

Kosten
U kunt gratis gebruikmaken van Scipio App Start. Binnen deze gratis versie betaalt u per donatie 4% van het bedrag aan kosten. De Scipio App Plus biedt meer mogelijkheden en kost €59,95 per maand. U betaalt bij deze versie geen extra kosten meer.

1. Installeren

De Scipio App is te vinden in de Play Store (Android) of App Store (iPhone). Vanaf daar kunt u de App downloaden en installeren.

2. Activeren

Om uw kerk of parochie te activeren in de Scipio App kunt u een mail sturen aan sales@hagru.nl. Geef hierbij aan wie Scipio als beheerder van de App mag noteren.

3. Beheren

Maak een account aan in de beheerdersomgeving om de Scipio App te beheren. Scipio voorziet u van duidelijke instructies.

Appostel

Ook met de app Appostel regelt u uw financiële kerkzaken handig vanuit één omgeving. Zo ook de toezeggingen voor Actie Kerkbalans. Vervolgens kan dit gekoppeld worden aan de Leden Registratie Protestantse Kerk (LRP) of Scipio, zodat het automatisch verwerkt wordt. Samen met Appostel abonneert u zich ook op SKG Collect. Naast de Appostel app heeft u, zonder extra kosten, ook de beschikking over uw eigen kerkelijke webwinkel.

Kosten
De abonnementskosten voor Appostel (met bijbehorende eigen webwinkel) bedragen €50,- per kwartaal. De eerste 625 iDEAL-transacties per kalenderkwartaal zijn gratis; daarna betaalt u €0,36 per transactie.

1. Installeren

U kunt Appostel downloaden via de App Store (Apple) of Google Play (Android).
Download

2. Activeren

Als voorbeeld kunt u de Demogemeente SKG koppelen door in te loggen met de volgende gegevens: E-mail: demo@skggouda.nl / Wachtwoord: Demo1234. Ook kunt u een eigen account aanmaken in deze Demogemeente SKG. Dit kunt u doen door te kiezen voor Geen account? Registreer hier.

3. Aan de slag

Nadat u enkele gegevens hebt ingevuld, kunt u gepersonaliseerd aan de slag met Appostel.

Givt

Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Ook als je nu thuis meekijkt vanaf de bank. Met Givt kan je gewoon blijven geven. Open de app, kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wil geven en klaar!

Kosten
U betaalt €25,- als eenmalige opstartkosten. Daarnaast worden er transactiekosten doorberekend voor het verwerken van de transacties en rekent Givt een service-fee: een percentage van het via Givt gedoneerde bedrag. Voor het precieze kostenplaatje kunt u contact opnemen met Givt.

1. Installeren

De GIVT-app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.
Download

2. Aanmelden

U kunt zich als collecterende organisatie aanmelden op de website (zie onderstaande button). Givt neemt vervolgens telefonisch contact met u op om o.a. het kostenplaatje te bespreken.
Aanmelden

3. Activeren

Binnen één werkdag zet Givt uw kerk of parochie in de Givt-app, zodat kerkleden aan uw parochie of gemeente kunnen geven.