Maak geven makkelijk met online kerkelijke apps

Online betalen en geven is inmiddels heel gewoon in onze samenleving, en wordt ook steeds vaker ingezet in de kerk. Er zijn speciaal voor kerken en parochies verschillende apps ontwikkeld die het heel gemakkelijk maken een online betaling te doen. Zo wordt geven nog laagdrempeliger. Actie Kerkbalans werkt samen met verschillende app-aanbieders. We zetten de opties voor u op een rij en maken u wegwijs.

 

Laagdrempelig geven
Actie Kerkbalans werkt samen met verschillende app-aanbieders die het gevers heel makkelijk maken een betaling te doen. Zo zorgen we ervoor dat Actie Kerkbalans in de actieperiode binnen deze apps goed zichtbaar is als doel om aan te geven. Via de apps is een gift aan Actie Kerkbalans letterlijk met een paar kliks gedaan. En het opzetten van zo’n online geefmogelijkheid is minder moeilijk dan u misschien denkt.

Verschillende apps
Er zijn verschillende apps die speciaal ontwikkeld zijn voor kerken en parochies. De komende tijd zullen we deze apps en het gebruik van deze apps voor u op een rijtje zetten.

Givt

Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Ook als je nu thuis meekijkt vanaf de bank. Met Givt kan je gewoon blijven geven. Open de app, kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wil geven en klaar!

Kosten
U betaalt €25,- als eenmalige opstartkosten. Daarnaast worden er transactiekosten doorberekend voor het verwerken van de transacties en rekent Givt een service-fee: een percentage van het via Givt gedoneerde bedrag. Voor het precieze kostenplaatje kunt u contact opnemen met Givt.

1. Installeren

De GIVT-app is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.
Download

2. Aanmelden

U kunt zich als collecterende organisatie aanmelden op de website (zie onderstaande button). Givt neemt vervolgens telefonisch contact met u op om o.a. het kostenplaatje te bespreken.
Aanmelden

3. Activeren

Binnen één werkdag zet Givt uw kerk of parochie in de Givt-app, zodat kerkleden aan uw parochie of gemeente kunnen geven.

Scipio

Scipio biedt een pakket voor de leden- en bijdrageregistratie van de kerk. Binnen deze app kunnen gemeenteleden de toezegging voor Kerkbalans doorgeven. Door de 1:1 koppeling met Scipio Online worden deze toezeggingen direct verwerkt in het leden- en bijdrageregistratie pakket van de kerk. Daarnaast bieden we de gemeenten de mogelijkheid om Kerkbalans via de eigen website aan te bieden. Het grote voordeel hiervan is dat de actie kerkbalans volledig in de huisstijl van de eigen kerk kan plaatsvinden.

Kosten
U kunt gratis gebruikmaken van Scipio App Start. Binnen deze gratis versie betaalt u per donatie 4% van het bedrag aan kosten. De Scipio App Plus biedt meer mogelijkheden en kost €59,95 per maand. U betaalt bij deze versie geen extra kosten meer.

Donkey Mobile

Donkey Mobile biedt u de mogelijkheid een eigen, professionele app te bouwen voor uw kerk. Maar ook zonder eigen kerk-app kunt u gebruikmaken van Donkey Mobile om geld in te zamelen voor Actie Kerkbalans. Dit kan gekoppeld worden aan de Leden Registratie Protestantse Kerk (LRP), zodat de giften automatisch verwerkt worden.

Appostel

Ook met de app Appostel regelt u uw financiële kerkzaken handig vanuit één omgeving. Zo ook de toezeggingen voor Actie Kerkbalans. Vervolgens kan dit gekoppeld worden aan de Leden Registratie Protestantse Kerk (LRP) of Scipio, zodat het automatisch verwerkt wordt. Samen met Appostel abonneert u zich ook op SKG Collect. Naast de Appostel app heeft u, zonder extra kosten, ook de beschikking over uw eigen kerkelijke webwinkel.

Kosten
De abonnementskosten voor Appostel (met bijbehorende eigen webwinkel) bedragen €50,- per kwartaal. De eerste 625 iDEAL-transacties per kalenderkwartaal zijn gratis; daarna betaalt u €0,36 per transactie.

1. Installeren

U kunt Appostel downloaden via de App Store (Apple) of Google Play (Android).
Download

2. Activeren

Als voorbeeld kunt u de Demogemeente SKG koppelen door in te loggen met de volgende gegevens: E-mail: demo@skggouda.nl / Wachtwoord: Demo1234. Ook kunt u een eigen account aanmaken in deze Demogemeente SKG. Dit kunt u doen door te kiezen voor Geen account? Registreer hier.

3. Aan de slag

Nadat u enkele gegevens hebt ingevuld, kunt u gepersonaliseerd aan de slag met Appostel.